Aan al onze gevers,

Op het moment dat de februari-nieuwsbrief werd gedrukt, brak in Oekraïne de oorlog uit. Net als u zijn we daardoor geraakt. We hebben intensief contact met onze broers en zussen in Oekraïne en in de regio van Hongarije bij de grens met Oekraïne. Gelukkig kunnen we deze mensen een beetje helpen.

Het bejaardentehuis in Beregszász (Берегове) ligt zo’n 6 kilometer van de grens met Hongarije en valt onder het diaconaal centrum van de kerk in de Karpaten. Voor veel vluchtende Oekraïners een laatste stop voordat ze hun land kunnen ontvluchten. Zowel het bejaardentehuis als de andere ruimten van het diaconaal centrum zijn nu in gebruik voor vluchtelingen. Fundament heeft twee weken geleden direct een gift overgemaakt voor de eerste hulp. Er is meer nodig en daarvoor roepen we uw hulp in.

In Göncruszka (Hongarije) hebben we eerder verschillende projecten gesteund. De plaatselijke kerkgemeente helpt nu vluchtelingen uit Oekraïne op weg. Ze werken daar mee met het opvangen van vluchtelingen aan de Hongaarse kant van de grens, bij Záhony (zie foto). Ze helpen met aanbieden van tijdelijk onderdak en voedsel. Daarna helpen ze hen voor een verdere reis. Deze kleine kerkelijke gemeente kan dit niet alleen dragen. Ook daar hebben we direct een bedrag overgemaakt voor de eerste nood. Zij hebben meer nodig.

In onze Nieuwsbrief staat een artikel over de brand van de woning van Nagy Tibor en zijn vrouw. Voordat de oorlog uitbrak was dat ons nieuws. Ze hebben, ondersteund door Fundament vorig jaar in Kampen gestudeerd. Nu is in Roemenië zijn woning afgebrand. Wilt u voor hen iets geven?

Als u vanuit de betaalomgeving van uw bank iets overmaakt, kunt u er gericht het doel bij zetten: Oekraïne, Nagy Tibor of Fundament. Wilt u overmaken via een QR-code, daarvoor vindt u onderstaand de QR-codes per genoemd doel.

 

Gift Fundament

Gift Nagy Tibor

Gift Oekraïne

 

Namens onze broers en zussen in Oekraïne en Hongarije: dank voor uw steun!

(lees verder in de Nieuwsbrief van februari 2022)