Het is eind maart. We zijn we bezig om deze nieuwsbrief samen te stellen. Het nieuws wordt beheerst door de situatie rondom het coronavirus. Op het moment dat u dit leest zijn we weer een stukje verder in de tijd en is de situatie waarschijnlijk weer anders.
We willen u de berichten die we ontvingen niet onthouden. Het is bemoedigend om te lezen dat er in moeilijke omstandigheden getuigd wordt van geloofsvertrouwen en liefde.

Miklós Gyurkó is voorzitter van de Ouderlingenbond in de Subkarpaten, Oekraïne. Hij schrijft:

God zij dank gaat het goed met ons. In de eerste plaats wil ik jullie bedanken voor jullie aandacht en gebed. In Oekraïne is COVID-19 nog slechts in geringe mate aanwezig. Maar feit is, dat het op andere plaatsen ook zo begon. De gezondheidszorg in Oekraine staat helaas niet goed voor. We missen beademingsapparaten, mondmaskers en kennis, kortom: er is helemaal niets.  Als gelovige mensen weten we dat deze dingen moeten gebeuren. We hopen dat de Heer ons genadig is, zoals hij al zo vaak was voor ons.