Op de Talentschool (kleuter- en basisschool) in Göncruszka is door de eigen aanpak iets bijzonders ontstaan.

Het Talent-Project startte in 2011. Doel was christelijke onderwijs. Kinderen die in Vilmány werden opgevangen, kregen zo verder perspectief. Ook voor de wijde omgeving kwam er zo goed onderwijs. Iedereen die de deur van de school binnenstapt voelt dat meteen, zelfs de atheïstische inspecteurs van de onderwijsinspectie.

Waarom
Sohajda Levente, predikant en projectleider, geeft een beeld van motivatie en inspiratie.
Waarom doen we dit?
Het is eigenlijk gemakkelijk; het gaat om “navolging”. Wie voorop loopt laat zien waar de weg is en overstraalt die met zijn licht. Wij stellen dan alleen maar de vraag, waarom Christus dit zo doet. Waarom doet Hij dit voor ons en door ons? Vanuit die gedachte denken we aan het project. Een project dat door Fundament samen met Verre Naasten vanaf het begin gesteund wordt