Studie in Kampen

In augustus kwam Gábor Nagy op uitnodiging van Fundament voor een studiejaar met zijn gezin naar Kampen. Hierna stelt hij zich voor.

Ik ben Gábor Nagy, geboren in1980 in Nagygalambfalva. Ik ging naar de basisschool in Nagygalambfalva, de Gereformeerde middelbare school in Székelyudvarhely en daarna heb ik aardrijkskunde gestudeerd in Kolozsvár en vervolgens theologie aan de Theologische Universiteit daar. Ook studeerde ik een half jaar in Sárospatak in Hongarije.
Vanaf 2007 ben ik predikant. Van 2007 tot 2011 was ik hulppredikant in twee gemeenten in Kolozsvár. In 2011 werd ik predikant in een klein dorpje vlakbij Marosvásárhely: Gogánváralja; een gemeente met ongeveer 215 leden.

gezin
In 2007 zijn we getrouwd, en God heeft ons tot nu twee zonen gegeven: Kristóf is vier jaar oud en Gábor-Ábel twee.
Wanneer ik terugkijk naar mijn leven tot nu toe kan ik zeggen: God heeft alles goed gepland. In Kolozsvár heb ik veel geleerd: goede en niet zo goede ervaringen hebben mij geholpen. In Gógánváralja heb ik een heel mooie plaats gevonden, aardige mensen, een mooie oude kerk, mooie natuur, een boeiende geschiedenis.
Orsolya, mijn vrouw, heeft een kleine gemeente gekregen: Szászdányán (95 kerkleden).
God gaf mij mijn vrouw, mijn gezin samen met de theologische opleiding als cadeau.

Nederland en studie in Kampen
Al eerder had ik contact met Nederlanders: mijn grootouders en ouders kennen Nederlanders. Gógánváralja heeft al 26 jaar contact met de Protestantse Gemeente Emmeloord-West. In Gógánváralja ontmoette ik dus ook Nederlanders. Dit contact en deze vriendshap heeft mij geholpen met de beslissing om te proberen naar Kampen te komen.
Ook zag ik hoe mijn collega’s die in Kampen bij Stefan Paas hebben gestudeerd in hun gemeente werken. Nu ben ik met mijn gezin in Kampen en ik neem deel aan een masteropleiding: Master Missionaire Gemeente.
Mijn doel is Gods bedoeling met mij beter te begrijpen. Ik vind zending belangrijk. Tegenwoordig zijn er veel uitdagingen. Ik geloof dat de toekomst van de kerk nog steeds in de zending ligt. Daarom wil ik me bezig houden met catechisatie als zendingsactiviteit.